Avainsanapolut

Avainsanapolkujen sijainti ja tarkoitus

Avainsanapolut löytyvät Avainsanojen hallinta -välilehdellä web-käyttöliittymässä.

Avainsanapolkujen avulla organisaatio voi määrittää, millä metatiedoilla otetut valokuvat halutaan arkistoida ja ohjata kuvaajia yhtenäiseen malliin helpolla polulla. Avainsanojen lisäksi kuville tallentuu aina automaattisesti sijaiintitieto, aikaleima, kuvan ottaja sekä organisaatio.HUOM! Kun lisäät avainsanapolun, muista lisätä käyttäjillesi pääsy siihen käyttäjähallinnasta (tarkemmat ohjeet löytyy täältä)! Kuvat voidaan tarkentaa juuri niin monella avainsanalla kuin tarpeenne vaatii!

Avainsanapolut rakennetaan niin, että jokaisen valinnan jälkeen voidaan valita tarkentava kysymys. Jokaista näitä tietoa yhdistelemällä on tulevaisuudessa kuvia helppo etsiä ja jakaa eteenpäin.


Miten polkuja luodaan

Aloita polun luominen painamalla Lisää uusi polku -painiketta. Jotta voit tallentaa polun, anna polulle nimi vasemmassa yläreunassa.

Tämän jälkeen paina keskeltä vihreästä ”osio” -napista, ja valitse osio aktiiviseksi painamalla reunuksen läheltä niin, että se muuttuu aktiiviseksi ja siniseksi. Osion otsikko näkyy käyttäjille mobiilissa ja voit käyttää sitä ohjeena, esim. ”Valitse työmaa” tai ”Työvaihe”. Otsikko ei jää talteen kuvan metadataan.

Tämän jälkeen lisää vasemmalta joko avainsanalista tai yksittäisiä avainsanoja. Voit lisätä useita avainsanoja ja/tai listoja per osio. Kun haluat tarkentaa valintoja, lisää jatkokysymyksiä avainsanoille ja listoille.

Jatkokysymyksen voit lisätä vetämällä mustasta pallosta avainsanan tai avainsanalistan oikeasta reunasta. Näin olet luonut uuden osion, johon voit lisätä jälleen kerran useampia eri valintoja.

Kun polkusi on valmis, paina oikealta yläkulmasta Julkaise polku -painiketta ja kokeile toimiiko se odotetusti mobiilissa.

HUOM! Varmista että olet aktivoinut polun käyttäjille käyttäjähallinnassa.


Tältä näyttää yllä oleva polku mobiilikäyttäjän näkökulmasta


Miten polkuja muokataan

Voit muokata avainsanapolkuja valitsemalla sen vaaleansinisestä Avainsanapolut -listasta. Klikkaa muokattava osio graafin katkoviivoista siniseksi, ja voit lisätä avainsanoja kyseiseen osioon klikkaamalla vasemmalta arvoja tai poistaa avainsanoja polusta punaisesta roskakori ikonista.

Kun olet tehnyt muokkaukset valmiiksi, muista painaa oikeasta yläreunasta Päivitä avainsanapolku -painiketta.


Miten polkuja poistetaan

Voit poistaa avainsanapolun hallintatyökalussa painamalla avainsanapolun oikeasta reunasta roskakori -painiketta.

HUOM! Jos olet jo ottanut kuvia kyseiseen polkuun, voit myös deaktivoida tai poistaa polun käyttäjiltä jolloin polku jää talteen kuvien suodattamista varten, mutta ei näy valintana kuvia ottaessa käyttäjillä. Katso lisää avainsanapolun aktivoinnista täältä.


Katso ohjeet avainsanojen sekä avainsanalistojen luomiseen.

Powered by BetterDocs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *