Avainsanalistat

Listojen sijainti ja tarkoitus

Listat sijaitsevat Avainsanojen hallinta -välilehdellä web-käyttöliittymässä. Listojen avulla voi hallinnoida helposti isompia massoja avainsanoja, kuten työmaita ja projekteja. Avainsanalistan luomisen jälkeen suosittelemme lisäämään sen ensimmäiseksi valinnaksi avainsanapolkuun jolloin saat kohdistettua kuvan esimerkiksi projektille, asiakkaalle tai työmaalle ilman että listavalinnan jälkeiset avainsana-rakenteet menevät polussa monimutkaiseksi. Lista aukeaa tällöin mobiilissa heti kuvanoton jälkeen. Listan tarkoituksena on nimenomaan helpottaa esim. projektin tai kohteen lisäämistä kuvalle, muiden avainsanavalintojen sekä muun metadatan (aikaleima, sijainti, organisaatio ja kuvan ottaja) lisäksi.Miten listoja luodaan

Voit luoda ja muokata listoja Avainsanalistat -osiosta Avainsanojen hallinta -näkymästä. Paina oikeasta reunasta Luo uusi lista -painiketta. Anna ensiksi listalle nimi Uusi Lista -kohtaan vihreän napin vierestä (kuva yläpuolella).

Tämän jälkeen paina keskeltä lisää avainsanoja. Kirjoita haluamasi avainsanat listaan pilkulla tai enterillä erottaen. Voit määrittää listan joka monivalinnaksi tai niin, että listalta on kuvanottovaiheessa valittavissa vain yksi vaihtoehto.

HUOM! Kun olet lisännyt avainsanat listaan, muista painaa oikealta Luo uusi lista -painiketta tallentaaksesi listan!


Miten listoja muokataan

Voit muokata listoja valitsemalla listan valmiista avainsanalistoista. Voit poistaa, lisätä tai muokata olemassa olevia lista-avainsanoja. HUOM! Jos haluat poistaa lista-avainsanan valinnoista, mutta sitä on jo käytetty kuvien dokumentointiin, käytä mielummin deaktivointi ominaisuutta oikeasta reunasta. Tällöin voit edelleen filtteröidä kuvia tämän avainsanan avulla, mutta se ei löydy enää valintana mobiilista (kuva yläpuolella).

Miten listoja poistetaan

Voit poistaa listan valitsemalla ensiksi listan muokattavaksi, ja painaa ylhäältä listan nimen vierestä roskakoria.

HUOM! Jos et halua käyttää enää listaa, mutta listaa on käytetty kuvien dokumentoimiseen, harkitse listan deaktivoimista listan nimen vierestä olevasta painikkeesta (kuva yläpuolella)!

Katso tästä miten lisäät listan avainsanapolkuun.

Powered by BetterDocs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *