Kuvan ottaminen

Kirjauduttua sisään mobiilisovellukseen tulet perus karttanäkymään.
Kuvan ottaminen tapahtuu kartan alta keskeltä ruutua olevaa kamera kuvaketta painamalla, tällöin avautuu kameranäkymä, ja tavallisen puhelimen kamerasovelluksen tapaan otat kuvia painamalla painiketta ruudun alareunassa keskellä. Kuvia voit ottaa jopa 150 kappaletta kerralla, jokainen kuva menee kuvanottohetken mukaiselle omalle sijainnilleen.

Kameranäkymän yläreunasta voit valita salaman käytön päälle, pois päältä tai automaattiseksi sekä säätää kuvan kirkkautta. Näet viimeksi ottamasi kuvan sekä otettujen kuvien määrän vasemmassa alareunassa. Voit katsastella ja poistaa kuvia jonosta painamalla kuvaketta jolloin kuvat aukeavat isoksi ennen jatkamista.

Otettuasi haluamasi kuvat, paina ”Jatka” painiketta, tämä vie sinut eteenpäin valitsemaan mihin avainsanapolkuun ottamasi kuvat kuuluvat. Voit valita uudet avainsanat kuville tai kopioida edelliset käyttämäsi avainsanat.Avainsanojen lisääminen
Valitse ensin avainsanapolku tai kopioi edelliset valinnat (kts. kuva yltä). Mikäli organisaatiollasi ei ole asetettuja polkuja katso alempaa tiedot ”fallback” -toiminnosta. Alla esimerkki avainsanapolusta jossa ensiksi valitaan esim. projekti/työmaa, seuraavaksi työkohde ja lopuksi kommentit + kuvien lähetys.Kun olet lähettänyt kuvat palaa sovellus karttanäkymään sekä zoomaa juuri lähetettyjen kuvien sijaintiin jotta näet mihin kuvat sijoittuivat. Mikäli sinulla ei ole internet-yhteyttä jää kuvat talteen ja lähetetään pilveen yhteyden palattua. Tässä tapauksessa voit myös sulkea sovelluksen, kuvasi pysyvät tallessa.Mikäli Pictue organisaatiossasi ei ole avainsanapolkua rakennettuna, niin ”Jatka” painike vie sinut ”Fallback” näkymään, jossa voit vapaasti valita kaikista organisaatiosi avainsanoista tai listaelementeistä sopivat avainsanat jotka liitetään kuviesi tietoihin, jotta kuvia voi galleriasta tai karttanäkymästä filtteröidä helposti nähtäville halutut.

Kun olet valinnut Fallback näkymästä haluamasi avainsanat, tai tehnyt valintasi avainsanapolkua seuraamalla, voit viimeisessä näkymässä kirjoittaa vapaaehtoisen kommentin lisätiedoilla, joka liitetään kuvan tietoihin. Huomioi, että kommenttikenttään kirjoitettua ei voi hakea tai filtteröidä Galleria tai Kartta näkymissä.

Nyt voit painaa ”Lataa kuvat” painiketta, jolloin sovellus palaa karttanäkymään. Huomaat kartan yläreunassa tekstikentän ”X kuvaa latautumassa”. Kuvien ladattua kartta zoomaa alueelle jolla olet ja voit todeta kuvatäppien ilmestyneen kartalle, sekä kuvien löytyvän sekä karttatäppien takaa, että Galleriasta.


Powered by BetterDocs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *